دکتر نوشین یمانی / میگرن / میگرن در دوران بارداری

میگرن در دوران بارداری

در دوران بارداری ممکن است عارضه ها و اختلالات متفاوتی را تجربه کنید. میگرن در دوران بارداری یکی از این اختلالات شایع می باشد. سردرد های میگرنی جزو سردرد های عروقی هستند و می توانند حساسیت های نور، صدا ، بو و … ایجاد کنند. حدود 15 درصد از مادران باردار در سه ماهه اول بارداری خود به سردردهای میگرنی دچار می شوند. در بیشتر موارد این سردرد ها  بعد از گذشت سه ماهه اول فروکش میکنند.

افرادی که پیش از بارداری به میگرن مبتلا بوده اند ممکن است اثرات متفاوتی را تجربه نمایند. در برخی موارد ممکن است شدت سردرد های میگرنی در دوران بارداری کاهش یابد و فرد سردرد های کمتری را تجربه کند و یا اثر بلعکس داشته و باعث افزایش سردرد های میگرنی شود.

علل میگرن در بارداری

تغیرات فیزیکی که در دوران بارداری در بدن مادر ایجاد می شود مثل تغیرهورمون ها و مواد شیمیایی و… باعث تغیر فرایند های بدن می شود که ممکن است به سردرد های میگرنی بیانجامد.برخی محققین معتقد اند تغیرات فشار خون و عروق خونی می تواند باعث این سردردها شود. از طرفی می توان این سردرد ها را به تغیرات میزان استروژن خون مرتبط دانست. مشابه اتفاقی که در دوارن قاعدگی و یائسگی رخ می دهد. شکل و روند سردرد ها در این دوران تغیر میکند.

به علاوه مواردی وجود دارند که می تواند باعث افزایش و یا ایجاد سردرد ها در این دوره شود. توصیه می شود در دوران بارداری مصرف شکلات و کافئین و مواد حاوی شیرین کننده های مصنوعی و مواد نگه دارنده را محدود کنید. چراکه این مواد غذایی باعث تحریک سردرد های میگرنی در دوران بارداری می شود.

برای آشنایی با سردرد های ناشی از سر و صدا این مقاله را بخوانید.

تشخیص و درمان میگرن در بارداری

در دوران بارداری معمولا آزمایش ها و تصویر برداری ها برای تشخیص میگرن توصیه نمی شود زیرا ممکن است برای جنین مخاطره آمیز باشد. معمولا پزشک با برسی علائم بیمار مثل حساسیت های نور و صدا و …. به وجود میگرن پی می برد. البته هر سردردی در بارداری نشانه میگرن نیست . نوعی سردرد در دوران بارداری وجود دارد که می تواند در اثر پره اکلامپسی ایجاد شود. پره اکلامپسی همان مسمومیت بارداری است. پزشک ابتدا فرد را از نظر مسمومیت بارداری بررسی می کند و سپس در باره وجود میگرن بارداری نظر قطعی میدهند.

درمان میگرن

درمان در دوران بارداری با محدودیت هایی رو به رو است. در این دوره علاوه بر سلامت مادر باید سلامت جنین را هم در نظر داشت از این رو پزشک باید از برخی درمان ها صرف نظر کند تا آسیبی به جنین وارد نشود. برای درمان میگرن نیز این مسئله اهمیت دارد . در دوران بارداری نمی توان از داروهای میگرن استفاده کرد. چراکه می تواند برای جنین خطرناک باشد. این دارو ها می تواند به نقایص مادرزادی منجرب شود. پس مصرف دارو برای درمان میگرن باید بسیار با دقت و حتما با مشورت پزشک انتخاب شود. بیشتر دارو هایی که برای تسکین درد های میگرنی تجویز می شود در دوران بارداری عواض دارد و نباید مصرف شود. این عوارض می تواند شامل سقط جنین تا خونریزی و بیماری های مادرزادی باشد.

به خاطر داشته باشید مسکن ها نیز نباید در دوران باردری به صورت خود سرانه مصرف شوند بسیاری از مسکن ها در دوران بارداری توصیه نمی شود. برای تسکین سردرد های میگرنی می توان به صورت محدود از استامینوفن استفاده کرد. مصرف آسپرین نیز در دوران بارداری ممنوع است. این دارو دارای عوارض جانبی است و می تواند به خونریزی و سقط جنین و یا ایجاد بیماری قلبی در جنین منجر شود.  

چطور از میگرن در بارداری پیشگیری کنیم؟

رعایت نکات زیر می تواند گام مهمی در کاهش سردردهای میگرنی و پیشگیری از آن باشد.

  • از فعالیت زیاد که شما را خسته می کند در این دوران بپرهیزید و به اندازه کافی استراحت کنید.
  • غذاهای مغذی مصف کنید و به اندازه کافی آب و مایعات مصرف کنید.

در ادامه می توانید سوالات خود را از دکتر نوشین یمانی متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد در بخش نظرات بپرسید. و یا برای استفاده از مشاوره آنلاین دکتر یمانی کلیک کنید.

مقالات مرتبط
میگرن بازیلار؛ علل، علائم و تشخیص

میگرن بازیلار؛ علل، علائم و تشخیص

میگرن بازیلار یا میگرن شریان بازیلار، شکل نادر اما شدید سردرد میگرنی است. برای مدت طولانی، تصور می شد که میگرن بازیلار به دلیل تغییر در رگ های خونی و جریان خون در ساقه مغز ایجاد می شود که سردردهای شدید و ناتوان کننده با علائم عصبی ناشی از آن است. با این حال، اکنون می...

عینک برای میگرن

عینک برای میگرن

عینک برای میگرن یک راه موثر برای به تعویق انداختن حملات میگرنی است. کنترل میگرن می تواند بسیار دشوار باشد و به طور قابل توجهی بر فعالیت های روزانه شما تأثیر بگذارد. سردرد میگرن مانند سردردهای معمولی نیست. در واقع یک بیماری عصبی پیچیده است که می تواند زندگی فرد را تحت...

سردرد بعد از عمل سینوس

سردرد بعد از عمل سینوس

سردرد بعد از عمل سینوس پس از جراحی سینوس ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد. این سردرد یک عارضه جانبی رایج برای این روش جراحی است و می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود. اول اینکه خود جراحی می تواند باعث التهاب در سینوس ها شود که می تواند منجر به درد و فشار در سر شود....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 3 =

تماس سریع