یائسگی یکی از مراحل زندگی زنان است که در سنین 40 تا 56 سال رخ میدهد و به دوران باروری زنان خاتمه می دهد. دوران یائسگی ویدژگی ها و علائم خود را دارد و زندگی زنان را وارد مرحله جدیدی می کند. در ادامه این مقاله به سردرد های دوران یائسگی می پردازیم و توضیحات کاملی در این زمینه ارائه میکنیم . پس با ما همراه باشید. یائسگی می تواند با علائم مختلفی مشاهده شود. تعدادی از این علائم را در قسمت زیر مشاهده می کنید.
- اختلالات خلق و خو
- اختلالات خواب
- درد مفاصل
- گر گرفتگی و سردرد.

سردرد
سردرد یکی از علائم اصلی یائسگی است که ظاهر می شود. اما نمی توان هر سردردی را به این مورد اطلاق کرد. تغییرات هورمون ها و بسیاری عوامل دیگر نیز یتواند باعث ایجاد این نوع سردرد شود. سردرد به طور کلی در افراد متغییر است و هر کس عادات متفاوتی دارد. برخی عوامل تحریک کننده سردرد در برخی افراد برای دیگران باعث کنترل و کاهش سردرد می شود و یا بلعکس. این مسئله تنها به عوامل خارجی بسنده نمی کند و بلکه درباره هورمون ها نیز صادق است. اثر یائسگی در سردرد نیز به همین شیوه است. در برخی مطالعات مشاهده شده است که افرادی که در زندگی از میگرن های شدید رنج می برده اند، در یائسگی این درد ها بهبود یافته است. اما در برخی دیگر باعث تشدید سردرد های هورمونی شد است.
نوسانات هورمونی یائسگی
با نزدیک شدن به سنین یائسگی در نظم پریود ها اختلال ایجاد می شود و به تدریج به طور کامل متوقف می شود. یائسگی فرایند طبیعی و اجتناب ناپذیر بدن است که علائم متفاوتی دارد. خشکی واژن گر گرفتگی و عرق شبانه از جمله تغییرات بدن دراین دوارن است. اما منحصر به همین تغییرات ظاهری نمی شود. نوسانات هورمونی درواقع اصلی ترین این تغییرات است که باعث بروز چنین علائمی می شود.
در روز های پیش از یائسگی سطح هورمون های استروژن ، پرژسترون و تستوسترون رو به کاهش می رود. این هورمون ها هورمون های جنسی هستند که فرایند های پریود، بارداری ، زایمان ، تخمک گذاری و … را تنظیم می کنند. تغییرات این هورمون ها سردرد های هورمونی را تحت تاثیر قرار می دهد. در برخی افراد این دلیل برای کاهش سردرد ها و در برخی دلیلی افزایش سردرد های هورمونی است.

تاثیر یائسگی بر سردرد
همانطور که گفتیم تاثیر هورمون ها بر سردر افراد مختلف متفاوت است. بیشتر افراد در روزهای منتهی به یائسگی از سردرد های میگرنی شدید رنج می برند.خروج استروژن از بدن نوعی محرک برای این سردرد هاست که می تواند با آغاز یائسگی تسکین یابد. تاثیر تغییرات هورمونی در دوارن یائسگی در سردرد های هورمونی و میگرنی مشخص میشود. با کاهش سطح هورمون های استروژن و پروژسترون میزان این سردرد هابه شدت بیشتری افزایش میبابد و پس از آغاز یائسگی یا متوقف شده و یا کاهش میابد. درباره سردرد در خواب بخوانید.
سردرد و مراجعه به پزشک

برای تسکین سردر ها می توانید از مسکن ها استفاده کنید اما مراقبت باشید در مصرف مسکن ها زیاده روی نکنید چراکه خود عاملی برای تشدید سردرد ها و سردرد های ناشی از مسکن است. اما اگر سردرد ها تسکین نیافتند و باعث اختلال در فعالیت های روزمره شدند لازم است تا به متخصص مراجعه نمایید.
برای افرادی که مجبور به مصرف مکمل های استروژن بعد از یائسگی هستند، باید کمترین دوز ممکن از این مکمل و به صورت بدون وقفه مصرف شود. با ثابت نگه داشتن مقدار دوز دارو ممکن است بتوان از بروز سردرد پیشگیری کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
در انتها می توانید سوالات خود را از دکتر نوشین یمانی متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ خواب در بخش نظرات سایت بپرسید و یا برای مشاهده مطالبی بیشتر پیج اینستاگرام دکتر یمانی را دنبال کنید.

دکتر نوشین یمانی در سال 1395 بورد تخصصی نورولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کردند. ایشان دوره فلوشیپ سردرد را در مرکز سردرد دانمارک که جزو معتبرترین مراکز سردرد دنیا است نزد پرفسور جس السن (Professor Jes Olesen) ملقب به پدر سردرد دنیا با موفقیت گذراندند و همچنین دوره بین المللی دوساله مستر سردرد را در دانشگاه کپنهاگ دانمارک درسالهای 2018-2020 گذراندند و علیرغم پیشنهاد کار و اقامت به ایشان در کشور دانمارک بعنوان اولین پزشک ایرانی دارای مدرک فلوشیپ سردرد جهت خدمت به هم میهنان خود به ایران بازگشتند و به عضویت هیئت علمی دانشگاه درامدند.
0 دیدگاه