دکتر نوشین یمانی / سردرد / علائم و نشانه های مننژیت
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

علائم و نشانه های مننژیت

برخی مواقعی بیمارانی با شکایت از سردرد های ناشی از مننژیت به پزشکان مراجعه می کنند. در این مقاله می خواهیم به علائم و درمان سردرد های ناشی از مننژیت بپردازیم . پس ابتدا لازم است تا درباره این بیماری بیشتر بدانیم . در طول این مقاله می توانید با سردرد های ناشی از مننژیت و علائم ونشانه های آن آشنا شوید و در صورت مشاهده این علائم در خود را اطرافیان برای درمان مراجعه نمایید.

مننژیت چیست؟

شاید در طول زندگی واژه سرسام را شنیده باشید. سرسام نام دیگر بیماری مننژیت است. این بیماری التهاب و عفونت پرده های مغز است که می تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. در اکثر موارد مننژیت ناشی از ورود نوعی باکتری به مغز و پرده های پوشاننده مغز ایجاد می شود. اما میتواند به دلایل دیگری مثل ویروس ها و یا در اثر تجویز برخی دارو ها نیز ایجاد شود. از آن جایی که مغز عضو حساسی است، ایجاد عفونت و التهاب در پرده پوشاننده آن به علت نزدیکی به مغز خطرناک است و در مواردی می تواند کشنده باشد. بنا بر این مننژیت در اکثر موارد اورژانسی است و  باید به سرعت درمان شود.

علائمی که نشان میدهد شما به مننژیت دچار شده اید

افرادی که با سردرد های شدید به پزشک مراجعه می کنند و نگران وجود مننژیت یا التهاب پرده های مغزی هستند باید بدانند هر چند سردرد رایج ترین نشانه مننژیت است، اما این بیماری لائم دیگری نیز دارد. در مننژیت هایی با منشا باکتری اولین نشانه سردرد خواهد بود. خشکی گردن نیز از نشانه های این بیماری است. اگر همراه با این علائم تب و  آشفتگی ذهنی نیز رخ  دهد می توان ابتلا به مننژیت را تشخیص داد. برای مطالعه در خصوص بهترین متخصص مغز و اعصاب این مقاله را بخوانید. دیگر علائم رایج مننژیت شامل موارد زیر است:

  • رنگ پوست غیر طبیی ( در کودکان )
  • نور هراسی
  • صدا هراسی
  • استفراغ
  •  خواب آلودگی
  • ضایعه پوستی

تشخیص منژیت

وجود اکثر علائمی که گفته شد می تواند نشان دهنده مننژیت باشد. اگر سردرد ها همراه با علائمی که گفته شد باشد احتمال وجود مننژیت وجود دارد. برای تشخیص این بیماری روشی وجود دارد که در طی آن توسط یک سوزن کمی از مایع نخاعی را خارج و تحت بررسی قرار می دهند. در این آزمایشات می توان عامل ایجاد کننده مننژیت را نیز تشخیص داد.

از آن جایی که این بیماری خطرناک است و اگر درمان نشود می تواند کشنده باشد لازم است در صورت مشاهده علائم ذکر شده فورا به متخصص مغز و اعصاب مراجعه  کنید و سلامت خود را از نظر مننژیت بررسی نمایید. مننژیت در اثر عدم درمان پیشرفت بیماری می تواند پیامد های زیادی داشته باشد. التهاب مغز ، عروق خونی و تشکیل لخته خون از پیامد های پیشرفت عفونت و التهاب است که می تواند به از دست رفتن حواس منجر شود. علت سردرد های مزمن را در مقاله ای جداگانه بخوانید.

سردرد های ناشی از مننژیت

…..

این سردر ها در برخی موارد به صورت خود به خود بهبود می یابد. این مورد مننژیت عود کننده نام دارد. در این حالت بیماری وجود دارد ولی علائم ان برخی مواقع نمود پیدا می کند.

درمان

یکی از اقدامات مهمی که در رابطه با مننژیت قابل تامل است پیشگیری از این بیماری است. یکی از اقدامات پیشگیرانه تزریق واکسن است که به صورت بلند مدت در برابر بیماری مقاومت ایجاد می کند. مورد دیگر مربوط به اقدامت رفتاری پیشگیرانه است. مننژیت اگر در اثر ویروس یا باکتری ایجاد شود واگیر دار است و می تواند در اثر عطسه و سرفه انتقال یابد . وقتی یکی از اعضای خانواده به مننژیت دچار می شود معمولا بقیه اعضا باید از انتی بیوتیک ها استفاده نمایند تا احتمال انتقال به آن ها را کاهش دهد.

سی تی اسکن مغزی

برای درمان مننژیت باید به موقع اقدام کرد. هر چقدر درمان به تاخیر انداخته شود، اثر ان کمتر می شود. برایدرمان این بیماری از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود. و سپس فرد به بیمارستان منتقل می گردد. در بیمارستان باید اقداماتی جهت کاهش فشار در ون جمجمه صورت گیرد. ادامه اقداماتی جهت کاهش علائم انجام می شود.

در انتها باید گفت مراقب سردرد های خود باشید و برای درمان اصولی ان به متخصصان مراجعه نمایید. در صورت مشاهده علائم گفته شده اقدام به موقع می تواند کمک بزرگی به درمان و کنترل بیماری باشد. سوالات خود را می توانید در بخش نظرات از دکتر نوشین یمانی متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد بپرسید.

دکتر نوشین یمانی

دکتر نوشین یمانی در سال 1395 بورد تخصصی نورولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کردند. ایشان دوره فلوشیپ سردرد را در مرکز سردرد دانمارک که جزو معتبرترین مراکز سردرد دنیا است نزد پرفسور جس السن (Professor Jes Olesen) ملقب به پدر سردرد دنیا با موفقیت گذراندند و همچنین دوره بین المللی دوساله مستر سردرد را در دانشگاه کپنهاگ دانمارک درسالهای 2018-2020 گذراندند و علیرغم پیشنهاد کار و اقامت به ایشان در کشور دانمارک بعنوان اولین پزشک ایرانی دارای مدرک فلوشیپ سردرد جهت خدمت به هم میهنان خود به ایران بازگشتند و به عضویت هیئت علمی دانشگاه درامدند.

آخرین دیدگاه‌ها

مقالات مرتبط
آیا بوتاکس باعث سردرد میشود؟

آیا بوتاکس باعث سردرد میشود؟

وقتی صحبت از بوتاکس می شود، یکی از رایج ترین سوالاتی که پرسیده می شود این است که آیا می تواند باعث سردرد شود یا خیر. پاسخ این سوال می تواند کمی پیچیده باشد. درست است که برخی از افراد پس از تزریق بوتاکس دچار سردرد می شوند، مهم است که بدانیم علت این سردردها لزوما خود...

سردرد بعد از عمل سینوس

سردرد بعد از عمل سینوس

اگر اخیراً جراحی سینوس انجام داده اید، ممکن است پس از آن سردرد داشته باشید. این یک عارضه جانبی رایج این روش جراحی است و می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود. اول اینکه خود جراحی می تواند باعث التهاب در سینوس ها شود که می تواند منجر به درد و فشار در سر شود. علاوه بر...

زالو درمانی برای سردرد

زالو درمانی برای سردرد

سردرد می تواند فوق العاده عذاب آور باشد و باعث شود ما نتوانیم بر روی کارهایمان تمرکز کنیم و از فعالیت های روزانه خود لذت ببریم. خوشبختانه، انواع مختلفی از درمان ها برای کمک به تسکین سردرد ما وجود دارد. یکی از این درمان ها، زالو درمانی است که قرن هاست برای درمان انواع...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + هفده =

تماس سریع