دکتر نوشین یمانی / سردرد / سردرد سینوسی

سردرد سینوسی

سردرد سینوسی به نوعی سردرد گفته می شود که در ناحیه پیشانی، استخوان گونه ها و پشت پل بینی به وجود می آید. زمانی که این نواحی متورم می شوند، که معمولاً در اثر یک واکنش آلرژیک یا عفونت به وجود می آید، سینوس ها ورم می کنند و مخاط بیشتری تولید می کنند و در نتیجه مجاری تخلیه مخاطی مسدود می شوند. این انسداد باعث ایجاد فشار به سینوس ها و ایجاد درد می شود که مشابه سردرد است.

علائم سردرد سینوسی

فرد احساس درد مدامی در استخوان گونه ها، پیشانی یا پل بینی دارد. این درد معمولاً با حرکت دادن ناگهانی سر تشدید می شود. در این موارد فرد احتمالاً علائم دیگری را احساس می کند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

– آبریزش بینی
– احساس پر بودن گوش ها
– تب
– تورم صورت

دیگر موارد سردرد مانند سردرد میگرنی یا سردرد های تنشی در اغلب موارد با سردرد سینوسی اشتباه گرفته می شوند. درمان سردرد نیازمند یافت علت اصلی سردرد و نوع سردرد است. بنابراین تشخیص درست نوع سردرد اهمیت بالایی دارد. در صورتی که علائم مذکور را تجربه می کنید احتمالاً به سردرد سینوسی مبتلا هستید. اگر سینوس ها مسدود شده باشند، فرد به عفونت سینوسی مبتلا باشد و یا تب داشته باشد، احتمالاً سردرد از نوع سینوسی است. ولی برای تشخیص قطعی لازم است که به پزشک مراجعه گردد.

معمولاً پزشک در صورتی که تشخیص دهد که سینوس ها مسدود شده اند، با توجه به علائمی که دارید و معاینه فیزیکی بیمار، می تواند تشخیص دهد. ولی در برخی موارد نیاز به انجام سی تی اسکن و یا ام آر آی است.

سردرد سینوسی

سردرد سینوسی

درمان سردرد سینوسی

هدف اصلی در درمان این نوع سردرد این است که علائم بیمار بهبود یابند و عفونت درمان شود. شاید نیاز باشد که فرد آنتی بیوتیک مصرف کند و یا داروهایی مانند آنتی هیستامین ها و ضد انسداد ها استفاده کند. همچنین در برخی موارد نیاز است که داروهای ضد انسداد به صورت اسپری استفاده شوند ولی این کار تنها برای سه روز ادامه می یابد. در صورتی که بیشتر از این زمان از این داروها استفاده شود، امکان دارد که علائم وخیم تر شود.

همچنین احتمال دارد که فرد از مسکن هایی برای کاهش علائم خود کمک بگیرد. پزشک کورتیکواستروئید هایی را برای کاهش تورم سینوس ها تجویز می کند. در صورتی که واکنش آلرژیک باشد، احتمال دارد که سینوس ها پر شوند و در این موارد از درمان آلرژی کمک گرفته می شود تا از سردرد سینوسی پیشگیری شود.

فرد می تواند راهکارهایی را در منزل به کار بگیرد و مایعات بیشتری مصرف کند و از دستگاه های بخور که به مرطوب کردن هوا کمک می کنند استفاده کند. به این ترتیب می تواند شاهد کاهش علائم باشد. همچنین می تواند از اسپری های آب و نمک استفاده کند. تمامی این راهکارها به کاهش علائم کمک می کنند ولی در صورتی که تاثیر نداشته باشند، نیاز است که برای درمان قطعی به پزشک مراجعه شود.

در صورتی که از داروهای مسکن ضد انسداد در اغلب موارد استفاده می شود، احتمال دارد که که داروهای سردرد بیش از حد استفاده شوند. در صورتی که از داروی خاصی برای مدت زمان طولانی استفاده می کنید بهتر است که پزشک را در جریان قرار دهید. داروهای ضد انسداد همچنین می توانند باعث بالا رفتن فشار خون شوند بنابراین در صورتی که فشار خون بالایی دارید حتماً قبل از مصرف هر دارویی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
در برخی موارد نادر پیشنهاد می شود که جراحی سینوس انجام گیرد تا به برداشتن پولیپ ها و باز شدن مجاری سینوسی کمک شود. همچنین برای سینوس هایی که به طور مدام متورم هستند، به بیان دیگر در صورتی که فرد به سینوزیت مزمن مبتلا است، احتمال دارد در برخی موارد نیاز به جراحی سینوزیت باشد.

آلرژی و سردرد های سینوسی

تا به حال شنیده اید که سردرد های سینوسی ناشی از واکنش آلرژیک هستند؟ آلرژی می تواند باعث انسداد سینوس ها شود و در نتیجه باعث ایجاد درد در ناحیه سر و صورت شود. این سردرد می تواند بسیار آزاردهنده باشد. مشکل آلرژی و مشکل انسداد مجاری سینوس ها و سردرد باید به درستی و با استفاده از روند درمانی مناسب درمان شوند.

نتیجه گیری

سردرد سینوسی یکی از انواع سردرد است که افراد زیادی را درگیر می کند. در صورتی که تجربه بیماری و عفونت را داشته اید، حتماً از علائم سردرد هم که همراهی کننده این عفونت است، آگاهی دارید. این سردرد در برخی موارد به صورت مزمن در می آید و فرد را درگیر می کند. در بسیاری از موارد هم افراد نمی دانند که سردرد آن ها ناشی از تورم سینوس ها است. به این ترتیب نیاز است که به متخصص سردرد مراجعه کنند. در صورتی که نیاز به درمان تخصصی دیگری باشد نیاز است که به متخصص مربوطه مراجعه نمایند.

منبع : https://www.webmd.com/migraines-headaches/sinus-headaches

مقالات مرتبط
سردرد در دوران بارداری

سردرد در دوران بارداری

سردرد در دوران بارداری را بسیاری از زنان تجربه می کنند. علائم آن می توانند ناراحت کننده باشند، اما راه های مختلفی برای کنترل سردرد وجود دارد. هیدراته ماندن، مدیریت سطح استرس، خواب کافی و دوش آب گرم می تواند به تسکین سردرد کمک کند. از سوی دیگر، پوشیدن لباس های گشاد،...

اکسیپیتال نورالژی

اکسیپیتال نورالژی

اکسیپیتال نورالژی بیماری است که در آن اعصاب موجود در پشت سر آسیب می‌ببیند. این عصب ها مانند اعصاب ستون فقرات محافظت شده نیستند و به اعصاب پس سری مشهورند. هنگامی که این اعصاب بر اثر عوامل مختلف آسیب ببیند، فرد در ناحیه پشت سر احساس درد می‌کند و به این حالت اکسیپیتال...

زالو درمانی برای سردرد

زالو درمانی برای سردرد

زالو درمانی برای سردرد قرن هاست برای درمان انواع سردردها استفاده می‌شود. سردرد می‌تواند فوق العاده عذاب آور باشد و باعث شود ما نتوانیم بر روی کارهایمان تمرکز کنیم و از فعالیت های روزانه خود لذت ببریم. خوشبختانه، انواع مختلفی از درمان ها برای کمک به تسکین سردرد ما وجود...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − سه =

تماس سریع