دکتر نوشین یمانی / سردرد / درمان سردرد تنشی با روش های ساده و مطمئن
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

درمان سردرد تنشی با روش های ساده و مطمئن

افراد زیادی هستند که ممکن است به صورت مکرر درگیر سردرد شوند. این افراد به پزشک مراجعه می کنند، تا با انجام معاینات جسمی و عصبی، علت بروز سردردهای مکرر را تشخیص دهند. پس از تشخیص علت بروز این بیماری، پزشک بهترین روش درمان سردرد تنشی و دیگر نمونه از سردردها را انتخاب می کند، تا مشکل سردردهای مزمن بیمار خود را برطرف کند.

ساده ترین روش های تشخیص سردرد

روشهای بسیاری وجود دارد، که به بیمار کمک می کند تا سردرد خود را شناسایی نماید. از جمله مهمترین این روش های تشخیص، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ویژگی درد سر، شدید یا خفیف بودن آن، تند یا ملایم بودن آن
  • شدت سردرد، این که آیا بیمار قادر است با سردرد اقدام به انجام فعالیتی نماید یا خیر و موارد دیگر
  • محل درد، این که درد سر در کدام قسمت است می تواند برای درمان سردرد تنشی بسیار مهم باشد.

انجام آزمایشات تصویربرداری برای درمان سردرد تنشی

در صورتی که به سردردهای غیرمعمول یا پیچیده ای مبتلا می شوید، ممکن است پزشک آزمایشاتی را برای تشخیص علل بروز این نوع سردرد ها به بیمار تجویز کند. دو نوع ازمایش تصویری که قادر است به تشخیص نوع سردرد کمک کند، عبارتند از:

  • توموگرافی رایانه ای (CT) یا سی تی اسکن. این روش تصویربرداری، نوعی روش تشخیصی است که با استفاده از مجموعه ای از اشعه ایکس با استفاده از رایانه، نمای کاملی از مغز بیمار ارائه می دهد.
  • تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI). اسکن MRI ترکیبی از یک میدان مغناطیسی، امواج رادیویی و فناوری رایانه برای تولید تصاویر واضح از مغز است. که به تشخیص سردرد تنشی کمک می کند.
درمان-سردرد-تنشی
درمان-سردرد-تنشی

استفاده از داروهای پیشگیری از سردرد 

پزشک ممکن است داروهایی را برای کاهش دفعات و شدت حملات سردرد تنشی بیمار تجویز کند. به خصوص اگر سردردهای مکرر یا مزمن دارید که با داروهای ضد درد و سایر روش های درمانی تسکین نمی یابد، بهتر است از داروهای تجویزی پزشک استفاده کنید. استفاده از این داروهای پیشگیری نیز، می توانند به نوبه خود در درمان سردرد تنشی کمک رسان باشند. از جمله داروهای پیشگیری باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • داروهای ضد تشنج و شل کننده عضلات. از جمله داروهای که می توانند از سردردهای تنشی جلوگیری کنند، باید به داروهای ضد تشنج مانند توپیرامات (Topamax) اشاره کنیم. البته بهتر است استفاده از این داروها حتما زیر نظر پزشک انجام شود.
  • استفاده از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای. داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای، از جمله آمی تریپتیلین و پروتریپتیلین، متداول ترین داروهای پیشگیری و درمان سردرد تنشی هستند. این داروها دارای عوارضی همچون یبوست، خواب آلودگی و خشکی دهان نیز هستند.
  • داروهای ضد افسردگی دیگر. برخی از شواهد نشان می دهد، که استفاده از داروهای ضد افسردگی ونلافاکسین (Effexor XR) و میرتازاپین (Remeron) نیز می تواند در درمان و پیشگیری سردرد موثر باشد.

مصرف داروهای پیشگیرانه برای درمان سردرد تنشی، ممکن است چند هفته برای اثرگذاری زمان لازم داشته باشد. پس در صورتی که به سرعت پس از مصرف این داروها بهبودی را در بدن خود مشاهده نکردید، از مصرف انها نا امید نشوید. می توانید زیر نظر پزشک خود، میزان تاثیر داروهای پیشگیرانه سردرد را بررسی کنید. از سوی دیگر در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از مسکن ها برای سردرد، می تواند در تاثیر داروهای پیشگیرانه اختلال ایجاد کند.

روش های درمان خانگی سردرد تنشی 

همانطور که می توان از روش های درمان دارویی و شیمیایی برای برطرف کردن سردرد استفاده کرد، روش های خانگی بسیاری نیز وجود دارند که به درمان سردرد تنشی کمک می کنند. استراحت، کیسه های یخ یا دوش آب گرم و طولانی ممکن است بتوانند ساده ترین روش های درمان سردرد در انسان باشند. اما برخی استراتژی های مختلف نیز، می تواند به کاهش شدت و دفعات سردردهای تنشی مزمن بدون استفاده از دارو کمک نمایند. از جمله این استراتژی ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • رفتن به محیط گرم یا سرد

زمانی که عضلات در محیط گرم یا سرد قرار می گیرند، می توانند به راحتی سردردهای تنشی را کاهش دهند. برای استفاده از گرما، می توانید از یک پد گرمایشی استفاده کنید یا ان که از کیسه آب گرم، کمپرس آب گرم یا حوله گرم برای درمان سردرد تنشی خود استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که دوش آب گرم نیز می تواند برای درمان این مشکل بسیار موثر باشد.

  • مدیریت کردن سطح استرس در بدن

یکی دیگر از روش های ساده کاهش و درمان سردرد تنشی، کاهش استرس با روش برنامه ریزی قبلی یا سازماندهی یک روزه است. برخی از افراد نیز هستند که با استراحت می توانند استرس را از بدن خود دور نمایند. اما در صورتی که در محیطی پر استرس قرار دارید، بهتر است حتما از آن محیط دور شوید تا استرس شما کاهش یافته و سردرد شما نیز بهتر درمان شود.

  • قرار گرفتن در حالت بدنی خوب و مناسب

این که وضعیت بدن شما در چه حالتی باشد، می تواند در درمان سردرد تنشی به شما کمک بسیاری نماید. بهترین حالت برای کاهش میزان سردرد، ایستادن و به عقب راندن شانه ها است. از طرف دیگر شکم و باسن خود را به داخل بکشید و سر خود را در سطح مناسبی قرار دهید. اما در حالت نشسته می توانید به موازی بودن ران ها با زمین توجه نمایید. پس از آن دقت کنید که سر شما به سمت جلو افتاده نباشد.

هر یک از این روشهای درمانی می توانند به نوبه خود در درمان سردرد تنشی به بیمار کمک کنند. اما این نکته را حتما در نظر داشته باشید، که برای درمان برخی از بیماری ها لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید. پزشک با انجام بررسی های لازم، بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد خواهد نمود. ممکن است درد سر شما به راحتی و با چند روش خانگی به سرعت درمان شود. در حالی که برخی از سردرد ها نیاز به استفاده از داروهای خاصی دارند.

سردرد های تنشی در بیماران مختلف، بسته به دلیلی که منجر به بروز چنین مشکلی در بدن می شود، درمان متفاوتی دارد. پس اگر به دنبال یافتن بهترین روش درمان سردرد تنشی هستید، حتما به پزشک مراجعه نمایید.

 

دکتر نوشین یمانی

دکتر نوشین یمانی در سال 1395 بورد تخصصی نورولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کردند. ایشان دوره فلوشیپ سردرد را در مرکز سردرد دانمارک که جزو معتبرترین مراکز سردرد دنیا است نزد پرفسور جس السن (Professor Jes Olesen) ملقب به پدر سردرد دنیا با موفقیت گذراندند و همچنین دوره بین المللی دوساله مستر سردرد را در دانشگاه کپنهاگ دانمارک درسالهای 2018-2020 گذراندند و علیرغم پیشنهاد کار و اقامت به ایشان در کشور دانمارک بعنوان اولین پزشک ایرانی دارای مدرک فلوشیپ سردرد جهت خدمت به هم میهنان خود به ایران بازگشتند و به عضویت هیئت علمی دانشگاه درامدند.

آخرین دیدگاه‌ها

مقالات مرتبط
آیا بوتاکس باعث سردرد میشود؟

آیا بوتاکس باعث سردرد میشود؟

وقتی صحبت از بوتاکس می شود، یکی از رایج ترین سوالاتی که پرسیده می شود این است که آیا می تواند باعث سردرد شود یا خیر. پاسخ این سوال می تواند کمی پیچیده باشد. درست است که برخی از افراد پس از تزریق بوتاکس دچار سردرد می شوند، مهم است که بدانیم علت این سردردها لزوما خود...

سردرد بعد از عمل سینوس

سردرد بعد از عمل سینوس

اگر اخیراً جراحی سینوس انجام داده اید، ممکن است پس از آن سردرد داشته باشید. این یک عارضه جانبی رایج این روش جراحی است و می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود. اول اینکه خود جراحی می تواند باعث التهاب در سینوس ها شود که می تواند منجر به درد و فشار در سر شود. علاوه بر...

زالو درمانی برای سردرد

زالو درمانی برای سردرد

سردرد می تواند فوق العاده عذاب آور باشد و باعث شود ما نتوانیم بر روی کارهایمان تمرکز کنیم و از فعالیت های روزانه خود لذت ببریم. خوشبختانه، انواع مختلفی از درمان ها برای کمک به تسکین سردرد ما وجود دارد. یکی از این درمان ها، زالو درمانی است که قرن هاست برای درمان انواع...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + دو =

تماس سریع