دکتر نوشین یمانی / سردرد / دارو های موثر در بهبود سردرد های میگرنی
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

دارو های موثر در بهبود سردرد های میگرنی

داروهایی که برای درمان میگرن تجویز می شود

سردرد های میگرنی که با شدت های مختلف  در افراد نمود پیدا می کند ، می تواند علائم متفاوتی داشته باشند . برخی از علائمی که می تواند همراه با درد های میگرنی ظهور کند، شامل حالت تهوع و استفراغ، تاری دید ، حساسیت به نور و صدا و بو می باشد.

گاهی سردرد های ناشی از میگرن آنقدر زیاد و غیر قابل کنترل می شود که فرد برای کنترل آن به مصرف خود سرانه انواع مسکن ها با دوز ها و اثرات متفاوت روی می آورند بدون آن که به عوارض ناشی از مصرف بیش از حد مسکن ها آگاه باشد.

نکته ای که قابل توجه است این است که زیاده روی در مصرف مسکن ها نه تنها نمی تواند موثر و مفید باشد بلکه به مرور زمان خود عامل سردرد شده و باعث بروز سردرد های ناشی از مصرف مسکن می شود. مصرف مسکن ها بیش تر از دوبار در هفته توصیه نمی شود. اگر سردرد های شما بیشتر است و نیاز بیشتری به مسکن ها دارید پیشنهاد می شود با یک پزشک مشورت کنید تا درمان های بهتری را به شما ارائه دهد.

در برخی بیماران تداوم سردرد های میگرنی آنقدر افزایش می یابد که فرد تقریبا در تمام طول هفته با آن مواجه است و شروع و پایان سردرد را متوجه نمی شود.افراد برای درمان این نوع از سردرد ها انواع مسکن ها را امتحان می کنند و گاها تصور می کنند این دارو ها به علت فروش آزاد بدون نسخه ، زیانی ندارد و می توان به هر میزان از آن ها استفاده کرد. این  تصور نادرست است چراکه علاوه بر همه عوارضی که زیاده روی در مصرف هر نوع دارویی می تواند بر کبد و کلیه داشته باشد، مصرف زیاد مسکن ها برای تسکین سردرد می تواند روند درد را افزایش دهد و در سیستم عصبی مغز اخلال ایجاد کند.

افراد مبتلا به اینچنین سردرد هایی می توانند برای پیگیری و  درمان خود نزد بهترین متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد در زنجان مراجعه کنند

 

دارو های سردرد

دارو ها

داروهایی که برای سردرد های میگرنی تجویز می شود می تواند دارای سه اثر باشد ؛ دارو های پیشگیری ، درمان سریع  و تسکین درد. برای کنترل و درمان سردرد های میگرنی لازم است تا به الگوهای سردرد خود توجه کنید . سردرد ها چه زمانی ایجاد می شود؟ در چه موقعی تشدید می شود و چه عواملی درد ها و علائم را کاهش می دهد . آگاهی نسبت به درد و عوامل تشدید کننده
آن می تواند کمک بزرگی به خودتان و پزشک برای انتخاب بهترین روش های درمان باشد. آگاهی نسبت به دردهای خود می تواند در پیشگیری از درد ها نیز موثر باشد. با شناخت علائم تشدید کننده درد و اجتناب از آن ها می توانید از ظهور سردرد ها جلو گیری کنید.

شروع سردرد های میگرنی معمولا با علائمی همراه است. برای درمان سریع سردرد های میگرنی در زمانی که این علائم پدیدار می شود داروهای کنترل کننده درد مصرف می شود تا از پیشروی و ایجاد درد جلوگیری شود.گروهی از دارو های میگرنی وجود دارند که به محض ظهور علائم میگرن باید مصرف شوند این دارو ها علائم همراه با سردرد را هم  کاهش می دهند. برخی از این نوع داروها نیاز به تزریق دارند .توجه داشته باشید مصرف یا تزریق داروهای درمان فوری که در مراحل اولیه شروع درد  باید مصرف شوند برای کودکان مناسب نیست و توصیه نمی شود. مصرف این دسته از داروها تنها با تجویز پزشک و تحت نظر ایشان میتواند مصرف شود.

گروهی از  داروهایی که برای درمان سریع سردرد ها تجویز می شود شامل موارد زیر است:

  • زولمی تریپتان
  • دی هیدروارگوتامین
  • مزیلات
  • التریپتان هیدروبرمید
  • و…

درمان سردرد

اما در مرحله ای که درد ظهور کرده و دیگر راه پیشگیری و کنترل سریع درد وجود ندارد می توانید از مسکن ها برای کاهش درد و کنترل علائم استفاده کنید. اما همانطور که گفته شد در استفاده از مسکن ها حساسیت به خرج دهید و تعداد دفعاتی که در هفته از مسکن ها استفاده می کنید را در نظر داشته باشید و دقت کنید تا از مقدار استاندارد خارج نشود. گرچه گروهی از دارو های کنترل کننده درد باید با نسخه پزشک تهیه شود، این دارو ها را می توانید بدون نسخه پزشک هم تهیه کنید. کنید. این دارو ها می تواند شامل داروهای مخدر یا مسکن های حاوی کافئین نیز باشد. گروهی از دارو های درمان میگرن شامل موارد زیر است:

داروهایی که با نسخه پزشک ارائه می شوند:

  • دیفن هیدرامین
  • آنتی هیستامین سیپروهپتادین
  • پروکلرپرازین

و دارو های :

  • پروفن
  • استامینوفن
  • آسپرین
  • ناپروکسن

توجه داشته باشید که مسکن ها را چه فروش آزاد داشته باشند و یا نه خود سرانه مصرف نکنید و حتما در باره مواد تشکیل دهنده و عوارض آنها مطالعه کنید. برای مثال یکی از عوارض قرص های ژلوفن که برای تسکین درد ها مورد استفاده قرار می گیرند خود ایجاد سردر است و اگر برای طولانی مدت استفاده شوند باعث میگرن می شوند. یا برای مثال مصرف ناپروکسن در بعضی دوزها مثل 500 یا 850 میلی گرم درمان خوبی برای سردرد نیستند و این دارو برای تسکین دردهای میگرنی متوسط و ضعیف موثر است.

در ضمن با توجه به عوارض و اثرات مصرف آسپرین این دارو برای کودکان توصیه نمی شود و در بزرگسالان نیز باید همه عوراض آن را در نظر داشت.

به طور کلی باید گفت دارو هایی که برای درمان سردرد های میگرنی و انواع دیگر سردرد ها مورد استفاده قرار می گیرند متنوع بوده و هریک دارای مزایا و معایبی هستند. سعی کنید داروهای  مصرفی خود را با دقت انتخاب کنید و به همه اثرات آن توجه داشته باشید. دارو های مورد استفاده می توانند دوز های متفاوتی داشته باشند. تا جایی که امکان دارد سعی کنید از دارو های ضعیف تری برای کنترل درد های خود استفاده کنید چراکه داروهای ضعیف تر اغلب عوارض جانبی کمتری نیز دارند.

د رضمن همه موارد بالا توجه کنید که مسکن ها به تنهایی اثر گذاری کمتری دارند و بهتر است در کنار درمان های جانبی و اصلاح عادات و سبک زندگی مصرف شوند. در ادامه نکاتی که رعایت آنها به کاهش سردرد های میگرنی می انجامد را بیان می کنیم.

دارو برای سردرد

عواملی در زندگی روزانه وجود دارند که می توانند سردرد ها را تشدید کنند؛ برخی عادات غذایی می تواند از این عوامل باشند. برای مثال مصرف صبحانه می تواند تاثیر مثبتی در کاهش سردرد ها داشته باشند. کم آبی نیز از جمله مواردی است که می تواند به سردرد منجر شود پس در طول روز مقدار مناسبی آب بنوشید و از کم آبی بدن خود جلوگیری کنید. خواب کافی و به اندازه در طول شبانه روز بسیار با اهمیت است . خواب کافی برای افراد بزرگسال باید بین 6 تا 8 ساعت باشد. عدم خواب کافی و با کیفیت می تواند از علل ایجاد سردرد باشد پس می توان با اصلاح ساعات خواب نیز از بروز سردرد پیشگیری کرد.

موارد گفته شده اگر در کنار مسکن ها رعایت شود اثر درمانی را دوچندان خواهند کرد.

در ادامه میتوانید سوالات خود را در بخش نظرات از دکتر نوشین یمانی متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد  بپرسید و یا با کلیک بر روی این بخش از مشاوره آنلاین دکتر یمانی استفاده کنید.

آخرین دیدگاه‌ها

مقالات مرتبط
بهترین متخصص مغز و اعصاب در دبی

بهترین متخصص مغز و اعصاب در دبی

بهترین متخصص مغز و اعصاب در دبی یا نورولوژیست ها در زمینه تشخیص و درمان بیماری های سیستم عصبی تخصص دارند.  یک پزشک عمومی می تواند در صورتی که مشکوک به بیماری های سیستم عصبی است، بیمار را به یک نورولوژیست ارجاع دهد. بیماری های سیستم عصبی شامل طیف وسیعی از بیماری ها...

بهترین متخصص سردرد در دبی

بهترین متخصص سردرد در دبی

سردرد یکی از مشکلات شایع در دهه اخیر است و به دلیل بیماری های بدخیمی که همه گیر شده است، مانند تومورهای مغزی، بسیاری از افراد با تجربه علائمی مانند سردرد نگران می شوند. از سوی دیگر سردرد می تواند بسیار آزاردهنده باشد و انجام بسیاری از فعالیت های روزمره را دشوار سازد....

انواع سردرد های متداول

انواع سردرد های متداول

سردردها می توانند آزاردهنده باشند ولی اغلب انواع سردرد ها خطر خاصی ندارند و معمولاً در یکی از دسته بندی های زیر قرار می گیرند: سردرد تنشی سردرد میگرن سردرد خوشه ای گاهی اوقات علائم مشترکی در انواع سردرد ها وجود دارد که تشخیص را مشکل می سازد. ولی برخی علائم مشخص می...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

2 دیدگاه ها
  1. سلام خانم دکتر. وقتتون بخیر. ممنون از این که این راه ارتباطی را بین خودتون و ما گذاشتید.
    دختر ۱۷ ساله‌ای دارم که مدتیه گاهی اوقات دچار سردردهای شدید همراه با حالت تهوع می‌شه. همسر و بعضی از خانواده همسرم میگرن دارن. ظاهرا دخترم هم میگرن داره. درسته؟ سوالم اینه که اگر سردرد دخترم میگرنیه، درمان داره، یا نه؟ و برای برطرف شدن حالت تهوعش چی کار کنم؟

    پاسخ
    • سلام ، بله احتمالا میگرن هست. بهتره برای تشخیص قطعی و درمان به متخصص مغزواعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + شانزده =

تماس سریع