دکتر نوشین یمانی / سردرد / اختلال خواب و سردرد
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

اختلال خواب و سردرد

مشکلات خواب و سردرد تجربه آشنایی برای بسیاری از افراد است. اما این مسئله چه دلایلی می تواند داشته باشد؟ اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی بی خوابی هستنید که سردرد های مختلفی را همراه با بی خوابی خود تجربه می کنید این مقاله را بخوانید تا درباره علل و درمان این اختلال خواب و سردرد اطلاعات بیشتری به دست آورید.

رابطه بی خوابی و سردرد

اگر چه ممکن است برخی مواقع سردرد عاملی برای پریدن از خواب باشد ؛ اما بی خوابی نیز خود عامل ایجاد کننده سردرد است. بی خوابی در واقع می تواند در افراد مبتلا به میگرن نوعی محرک باشد و باعث بروز مجدد سردرد های میگرنی باشد. در افرادی که به میگرن مبتلا نیستند نیز بی خوابی سردرد های تنشی را تحریک می کند. سردرد ناشی از اختلال خواب می تواند همه روز فرد را به هم بریزد. درباره سردرد هورمونی بخوانید.

سردرد و کیفیت خواب

در برخی موارد سردرد مانع داشتن خوابی راحت برای فرد می شود. این سردرد ها معمولا در خواب REM  رخ می دهند. اگر شما نیز به سردرد های یک طرفه دچار هستید مطلب آماده شده در این زمینه را بخوانید.

خواب در انسان دارای چرخه های 90 تا 110 دقیقه ای می باشد که در زمان خواب تکرار می شود. این چرخه مراحل مختلفی از خواب سطحی تا عمق را شامل می شود. خواب  REM  خواب عمیقی است که در آن بدن کاملا در حالت استراحت قرار دارد. این حالت معمولا با حرکات سریع چشم ها در خواب مشخص می شود. تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد در اغلب موارد علت بروز سردرد در خواب کاهش کیفیت خواب و کاهش خواب در مرحله  REM  است.

سردرد صبح گاهی

برخی افراد در ابتدای روز و پس از بیدار شدن احساس سردرد می کنند این مسئله می تواند ناشی از کم خوابی در شب و یا حملات میگرن در صبح باشد. البته در برخی افراد به علت آپنه انسدادی خواب نیز سردرد های صبح گاهی مشاهده می شود. آپنه انسدادی حالتی است که در آن فرد به دلایلی در هنگام خواب دچار وقفه تنفسی می شود. در این حالت طبیعتا فرد نمی تواند خواب باکیفیت و عمیقی نیز داشته باشد. این اختلال در خواب می تواند از جمله دلایل سردرد بعد از بیدار شدن باشد. درباره درمان سردرد پیشانی و چشم و دلایل آن دراین مقاله بخوانید.

علائم سردرد های ناشی از بی خوابی

اختلالات خواب می تواند سردرد های تنشی یا میگرنی را به وجود بیاورد. بی خوابی یا خواب بی کیفیت معمولا سردرد هایی همراه با علائم دیگر است. این سردرد ها معمولا یک طرفه می باشند و ممکن است ساعت ها و حتی روز ها طول بکشد. می تواند همراه با حساسیت به نور و صدا یا حالت تهوع باشد. سردرد های خفیف تر معمولا در قسمت بالا و پشت سر یا قسمت گیجگاهی حس می شود. درباره پیشگیری از سردرد بخوانید.

چرا بی خوابی باعث سردرد می شود؟

هر چند نمی توان پاسخ درستی به این سوال داد اما نتایج تحقیقات نشان می دهد افرادی که از بی خوابی رنج می برند معمولا آستانه درد کمتری دارند و نسبت به درد حساس ترند. بی خوابی و خواب بی کیفیت می تواند تحمل فرد را کاهش دهد و کوچک ترین محرک ها باعث بروز سردرد شود.

برای درمان این حالت می توانید با اصلاح کیفیت خواب از بروز سردرد ناشی از اختلال خواب پیشگیری نمایید و در برخی افراد با درمان سردرد اختلالات خواب را درمان نمایید. افراد بزرگسال 18 تا 64 سال لازم است روزانه بین 7 تا 9 ساعت بخوابند تا انرژی کافی برای روز داشته باشند و دچار سردرد های ناشی از کم خوابی نشوند.

همچنین با بر طرف کردن برخی عواملی که با کاهش کیفیت خواب باعث سردرد می شوند می توان خواب با کیفیتی داشت و از سردرد های همراه با بی خوابی رها شد. برخی از این عوامل روانی هستند و در صورت عدم برطرف شدن آن می توانید با یک متخصص یا روانشناس صحبت کنید. استرس ، اضطراب و افسردگی می تواند از عوامل روانی مانع خواب باشد. برایز مطالعه درباره داروهای موثر در درمان سردرد میگرنی کلیک کنید.

اختلال-خواب-و-سردرد-1

از دیگر عوامل می توان به آپنه خواب ، دندان قروچه و بالش نامناسب اشاره کرد.در صورت تشدید این سردرد ها می توانید از مسکن های ساده و بدون نیاز به نسخه پزشک استفاده نمایید. در صورت وجود سردرد های تنشی نیز می توانید از تریپتان ها در صورت تجویز پزشک استفاده نمایید.

در درمان سردرد ها توجه داشته باشید که بهتر است در هفته بیشتر از سه نوبت از مسکن ها برای درمان سردرد مصرف نکنید. مصرف بیش از حد مسکن ها خود می تواند عاملی برای بروز سردرد ناشی از مسکن باشد. برای مطالعه کاربردی تر درباره درمان سردرد های تنشی و درمان میگرن می توانید مقالات مرتبط را در سایت بخوانید.

در انتها می توانید با رعایت بهداشت خواب و نکات گفته شده از خواب خوب و کافی برخوردار شوید و دچار سردرد و اختلالات ناشی از بی خوابی نشوید. درمان سردرد ها نیز می تواند خود عاملی برای افزایش کیفیت خواب باشد. همچنین می توانید در بخش نظرات سایت سوالات خود را درباره درمان انواع سردرد از دکتر نوشین یمانی متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ سردرد بپرسید.

دکتر نوشین یمانی

دکتر نوشین یمانی در سال 1395 بورد تخصصی نورولوژی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کردند. ایشان دوره فلوشیپ سردرد را در مرکز سردرد دانمارک که جزو معتبرترین مراکز سردرد دنیا است نزد پرفسور جس السن (Professor Jes Olesen) ملقب به پدر سردرد دنیا با موفقیت گذراندند و همچنین دوره بین المللی دوساله مستر سردرد را در دانشگاه کپنهاگ دانمارک درسالهای 2018-2020 گذراندند و علیرغم پیشنهاد کار و اقامت به ایشان در کشور دانمارک بعنوان اولین پزشک ایرانی دارای مدرک فلوشیپ سردرد جهت خدمت به هم میهنان خود به ایران بازگشتند و به عضویت هیئت علمی دانشگاه درامدند.

آخرین دیدگاه‌ها

مقالات مرتبط
آیا بوتاکس باعث سردرد میشود؟

آیا بوتاکس باعث سردرد میشود؟

وقتی صحبت از بوتاکس می شود، یکی از رایج ترین سوالاتی که پرسیده می شود این است که آیا می تواند باعث سردرد شود یا خیر. پاسخ این سوال می تواند کمی پیچیده باشد. درست است که برخی از افراد پس از تزریق بوتاکس دچار سردرد می شوند، مهم است که بدانیم علت این سردردها لزوما خود...

سردرد بعد از عمل سینوس

سردرد بعد از عمل سینوس

اگر اخیراً جراحی سینوس انجام داده اید، ممکن است پس از آن سردرد داشته باشید. این یک عارضه جانبی رایج این روش جراحی است و می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود. اول اینکه خود جراحی می تواند باعث التهاب در سینوس ها شود که می تواند منجر به درد و فشار در سر شود. علاوه بر...

زالو درمانی برای سردرد

زالو درمانی برای سردرد

سردرد می تواند فوق العاده عذاب آور باشد و باعث شود ما نتوانیم بر روی کارهایمان تمرکز کنیم و از فعالیت های روزانه خود لذت ببریم. خوشبختانه، انواع مختلفی از درمان ها برای کمک به تسکین سردرد ما وجود دارد. یکی از این درمان ها، زالو درمانی است که قرن هاست برای درمان انواع...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 13 =

تماس سریع